Lån

Svenska banker

De fyra största bankerna i Sverige är Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB.

Swedbanks tjänster är kända för att vara lätta och smidiga att använda. Med telefonbanken kan man snabbt få hjälp vid akuta behov. Med Swedbanks Internetbanktjänst kan man lätt betala räkningar och hålla koll på ekonomin med Internetdosan.Swedbanks kontor i Knivsta

I norra Europa räknas Nordea som den största banken. Nordea börjar göra som andra banker och det är att de börjar ta bort allt fler kontor för att kunderna ska göra mer själva på Internet. På det sättet tjänar de mer pengar på att ta betalt på de tjänster som kunden själv utför. Är man förmånskund eller pluskund hos Nordea så har man det bättre än andra kunder på Nordea. Detta eftersom förmånskunder och pluskunder kan få högre sparränta och olika erbjudanden.

Handelsbanken har utsetts till årets bank flera gånger. Deras Internetbank är också väldigt bra, den har bra funktioner.
SEB har över 400 000 företag som kunder och över 5 miljoner privatpersoner som kunder. Även deras Internetbank fungerar bra. Med ett digipass kan man utföra många bankärenden hemifrån. Deras hemsida är även den bra och lätt att navigera sig fram på.

Något som många bankanvändare har efterfrågan på är möjligheten att ha en sorts konferens olika bankrådgivare via telefon eller nät. Ibland när man ska göra komplexa affärer behöver man ofta närvaron av exempelvis både advokat och bankman. Har man inte möjlighet att ses fysiskt är telefon- eller nätkonferensen än bra lösning!