Spartips

Inred ekonomiskt hemma genom att kombinera gammalt och nytt

Heminredning har en tendens att bli ett dyrt kapitel om du inte tänker dig för. Men det finns mycket goda möjligheter att skapa en snygg inredning till en låg kostnad om du tänker lite smart. Ett hett tips är att kombinera gammalt och nytt. Det skapar en hög stilnivå och håller kostnaderna nere.

Det är lätt att tro att det finns en direkt korrelation mellan gammalt och billigt, och nytt och dyrt. Detta är dock långt från sanningen. Du behöver titta minst lika mycket på prislappen på andrahandsmarknaden som när du handlar nytt direkt från inredningsbutiken, och det finns goda chanser att göra fynd inom nyproducerad inredning. Det finns till exempel ett stort utbud billiga gardiner online.

Medvetenhet nyckeln till att inreda billigt – den som spar han har

Ett första steg till att inreda ekonomiskt hemma är att se över vad du faktiskt redan äger. Till och med en trendkänslig tidning som ELLE håller med om detta. Många av dina möbler skulle kunna få nytt liv bara genom att använda nya textilier. Ett enklare överdrag till soffan är lätt att sy, och blir betydligt billigare än att köpa en helt ny möbel.

Nästa tips är att arbeta med tongivande nyckeldetaljer i din inredning. Här finns det stora fynd att göra om du handlar begagnat. På många auktionssajter kan du hitta magnifika och dekorativa pjäser till en billig penning. Titta gärna efter okända formgivare. Till exempel finns det betydligt fler svenska keramiker än välkända Lisa Larson – som ofta genererar högre priser.

Skapa en personlig stil – trender kommer och går

Ett annat tips för att tänka ekonomiskt kring sin inredning är att skapa en personlig stil som du vet att du kommer kunna älska under lång tid. Inredningstrender kommer och går, men stil består. Trendiga föremål och stilar brukar ofta gå upp i pris. När du hittat din egen unika smak kommer du kunna göra fina fynd. Du som håller fast vid din linje oavsett trend kan passa på att handla i de perioder din stil inte är lika ”inne”.