Privatekonomi

Därför är bostadsvärdering online fördelaktig att göra

Om du vill göra en bostadsvärdering som både är smidig och effektiv ska du göra den online. Med dagens teknik är det numera enkelt att genomföra en värdering helt digitalt. Det går dessutom snabbare att få en värdering om den görs på det sättet.

Det finns olika anledningar till att göra en bostadsvärdering. Huvudsyftet med att värdera en bostad är att få en indikation på bostadens nuvarande värde. Att göra en bostadsvärdering online är ett bra och smart val. Med dagens teknik är det numera möjligt att göra en bostadsvärdering online. Du fyller i ett formulär på nätet och blir sedan kontaktad av en mäklare. Du förser mäklaren med nödvändiga uppgifter om bostaden. Mäklaren går igenom hela bostaden rum för rum utifrån bilder som du har tagit. När mäklaren har gått igenom all information du har skickat får du en värdering av din bostad.

Värdera bostad inför en kommande försäljning

Den stora fördelen med en bostadsvärdering online är att du slipper besök i ditt hem och du kan få en värdering på kortare tid. Det är även effektivt och dessutom helt gratis. Om du går i försäljningstankar är det alltid bra att göra en bostadsvärdering för att få ett mer exakt riktmärke kring vad du kan förvänta dig för pris om du säljer. Du förbinder dig inte till att sälja bara för att du gör en värdering, det är bra att veta.

Fördelarna med en bostadsvärdering

Det finns vissa ekonomiska fördelar med att göra en bostadsvärdering. Om det är länge sedan senaste värderingen kan du med en ny omförhandla bolånet med banken och få bättre villkor. Du kan till och med komma under amorteringskraven om du amorterar idag. Det är även bra att göra en värdering om du vill utöka ditt bolån. Att värdera bostaden inför en kommande försäljning är också fördelaktigt. Du kan då lättare räkna på vad ditt nya bostadsköp kan kosta. När en kunnig mäklare gör en värdering kan denne även ge tips och råd kring renoveringsåtgärder som kan höja värdet ytterligare. Du kan även fråga om hur bostadsmarknaden ser ut för tillfället och hur en försäljning skulle gå till. När är bästa tidpunkten att sälja är också bra att fråga om.