Privatekonomi

Så mycket kostar en begravning

En begravning kan vara vacker och fin oavsett vad den kostar. Om budgeten är begränsad finns det bra alternativ att tillgå. Att jämföra olika begravningsbyråer är en bra idé för att få det bästa priset.

Pallbearers,Carry,A,Coffin,Decorated,With,FlowersVad en begravning kostar beror väldigt mycket vad du vill ha för sorts begravning och vilka tillval du gör. Det kan vara allt från några tusenlappar till tiotusentals kronor. Att en begravning kostar pengar är svårt att komma ifrån. Om du har en budget att förhålla dig till ska du inte bli nedslagen. Det går att få en vacker och personlig begravning för mindre pengar. Om du har begränsat med pengar kan det vara en god idé att jämföra olika begravningsbyråer. En begravningsbyrå som är mycket prisvärd är Fenix Begravning som också har lång erfarenhet av begravningar. De är duktiga, professionella och billiga. De erbjuder en heltäckande begravningstjänst till ett väldigt bra pris. De värdesätter ärlighet och använder därför sig av en transparent prissättning. Du behöver inte heller kompromissa om kvalitet och önskemål. Om du är intresserad kan du få en kostnadsfri offert där betalningsvillkoren är tydliga. Det finns inga dolda kostnader som du behöver vara rädd för.

Saker som går att spara pengar på

Om du vill hålla nere kostnaderna kan en enklare kista vara ett alternativ. Det finns kistor som är väldigt påkostade som är otroligt vackra men som kostar upp mot 50 000 kronor. Det finns billigare kistor i obehandlad furu som är vackra i all sin enkelhet men som bara kostar omkring 4000 kronor. Att laga egen mat eller fika till minnesstunden kan vara något som du kan spara mycket på. Om du inte vill lägga pengar på blomsterdekorationer men ändå smycka lokalen kan du plocka egna blommor om säsongen tillåter det. Om du inte vill ha en ceremoni kommer du komma ner i kostnad rejält.

En dyr begravning är inte lika med vacker

Det kan kännas jobbigt att försöka dra ner på begravningskostnaderna men bara för att begravningen inte kostar mycket behöver den inte vara sämre. Det viktigaste är att fokusera på hur avskedet ska bli fint och något som du kan se tillbaka på med värme.