Privatekonomi

Svårare med ekonomi som singel

Den genomsnittliga singeln har kostnader på knappt 174 000 kronor årligen eller 14 500 kronor i månaden. Den som är sambo, där­emot, har utgifter på knappt 147 000 kronor – 12 250 kronor i månaden. Det är 27 000 kronor mer per år, och 2 250 kronor mer i månaden, för singeln jämfört med sambon.

Det är fakta som kommer från SEB. Och i Sveriger är det 47 procent av alla hushåll som endast består av en person. Med andra ord är det nästan hälften.  I en artikel från smp.se har man skrivit om detta. Och artikeln inleds som följer:

Nästan hälften av alla hushåll i Sverige består av en person. Men fortfarande är den traditionella tvåsamheten normen, det ser man inte minst på hur byggandet av bostäder ser ut. Vi matas med bilder av fräcka singlar i New York samtidigt som relationslitteraturen säljer som smör i solsken. Singellivet är mer aktuellt än någonsin.

Så hur är det egentligen att leva som singel i Sverige? Och försöka klara av ekonomin som kommer med ensamheten, och folks åsikter kring varför man är singel. Lätt är det säkerligen inte, men samtidigt ska man minnas att  det är många singlar i Sverige som faktiskt har valt singellivet snarare än än att de inte hittar någon att dela livet med.

Något man kan göra för att klara ekonomin bättre som singel är bland annat att se över sina utgifter, men också leta efter lösningar som är mer riktade åt singlar snarare än familjer. Sen kan man ju också använda sig av rabatter, eftersom det är någonting som ofta finns lätttillgänligt. På exempelvis Rabattkoda.se hittar du nätets största utbud av rabattkoder och erbjudanden. Helt klart någonting som är värt att kolla in för den som har problem med att få ihop ekonomin i hemmet. Sen är det ju förövrigt skönt att veta att det inte bara är en själv som singel som har problem, utan att det också är  andra singlar som kämpar  för att få ihop livet.

Fördelar med singelliv:

  • Du är ensam om att bestämma om ditt liv, behöver inte se till någon annans behov.
  • Du utvecklas eftersom du måste ta hand om dig själv.
  • Du kan inreda och ha det exakt som du vill ha det.

Nackdelar med singelliv:

  • Ensamheten kan vara påfrestande.
  • Ekonomin kan försämras.