Lån

Smslån för start-ups

Utbildning och sunt förnuft är två tungviktare när det kommer till att lyckas med ekonomi. Att vara idealistisk är inget för den smarta plånboken. Du måste vara pragmatisk och resultatinriktad och kan inte låta principer bestämma över dina beslut. Få känner till hur de ska tänka när det gäller sparande, lån och räntor. Här kommer en del tips som kan höja dina ögonbryn en aning.

För det första: ditt sparande gör du bäst i att inte nalla på. Den som börjar nalla på sin budget som kanske var avsett till en större investering eller en framtidssäkring har redan börjat gräva sin egen grav. Istället för att göra avkall på framtida investeringar genom att låna några tusingar från dig själv, gör du nog bättre i att ta ett snabblån. Är du osäker på villkor och kostnader? På Strandiafinans.se får du svar på dina frågor.

För start-up eller oväntade utgifter

Mikrolån, snabblån och smslån är olika ord för samma sak: ett litet, snabbt och effektivt lån med låga summor. Få talar om de små lånens värdefulla egenskaper som skapar ruljangs i en annan ganska statisk ekonomi. Stora bolån är snarare det som förlamar det svenska hushållet.

Många kanske inte känner till att mikrolån är mycket användbart när det handlar om att starta upp företag. Det gäller inte bara här hemma utan även i utvecklingsländer. Där kan det behövas ett snabbt och enkelt sätt att få pengar till en start-up innan man kommer igång med sitt företagande. I breakit.se kan man läsa om hur den ekonomiska rörligheten möjliggör för ekonomisk tillväxt även i utsatta länder:

”Med utbildning och träning, ibland i kombination med mikrolån, kan de fattiga byarnas kvinnor starta sina egna företag inom exempelvis jordbruk, djuruppfödning eller sömnad.”

Det spekuleras till och med om en öppning för mikrolån till tiggare för att hjälpa dem ut ur fattigdomen, som i en debattartikel i GP.se.