Lån

Samla lånen och minska ränteutgifterna

Det går en kall vårvind genom finansvärlden just nu. Globalt njuter vi fortfarande av en stark ekonomi, arbetslösheten i Sverige är på låg nivå. Men bakom hörnet väntar en höjning av reporäntan, och amorteringskravet har gett ytterligare en uppförsbacke för många. Det är god tid att samla sina lån medan aktörerna fortfarande kan erbjuda låg ränta, på så sätt kan du rida ut vågen med den goda ekonomin i behåll.

På samlalånen.com har man en praktisk affärsidé. Där kan man nämligen jämföra olika samlingslån för att se vilken långivare som kan erbjuda den smartaste lösningen för just din situation. Att samla sitt lån innebär att man tar ett nytt lån, som betalar av de gamla. På så sätt slipper du massa onödiga räntepåfall på alla dina lån, utan samlar allt under ett och samma.

Globala ekonomin påverkar storbankernas räntor

Att reporäntan väntas höjas innebär inte nödvändigtvis att de svenska bolånen höjs. Men, de svenska bolånen kommer förmodligen höjas ändå. Bankerna sätter nämligen sin ränta utifrån hur marknadsräntorna ser ut globalt också. Den amerikanska centralbanken har länge pratat om att höja sina räntor; vilket kommer påverka även det svenska ränteläget. Därför är det hög tid att se över sin ekonomi och samla allt på ett och samma ställe – utgifterna kommer nämligen höjas.

Inte nog med att den amerikanska centralbanken väntas höja sina räntor. Brexit kommer med stor sannolikhet att påverka svensk ekonomi på ett negativt sätt. Tusentals svenska jobb kommer bli hotade om förhandlingarna fallerar.

En global översikt på marknaden talar ett tydligt språk: städa i plånboken och samla skulderna och sänk dina utgifter. Egentligen gäller devisen oavsett om ekonomin är stark eller inte. Att vara konsument och låntagare är att befinna sig i en ständig förhandlingssituation, när man väl insett det kan man göra klokare val som kommer påverka ens ekonomi med tusenlappar.

Det du kan samla under ett och samma lån är:

  • Kredit
  • Avbetalningar
  • Övriga lån

Man kan samla både större och mindre lån, och den som kommer tjäna mest är den som har en massa spridda skulder med höga räntor.