Spartips

Rätt däck minskar övriga bilkostnader

Att ha rätt fälgar och däck är A och O för den som vill sänka sina servicekostnader på bilen. Dessutom ökar det tryggheten bakom ratten och för dina medtrafikanter.

Fälgar och däck är något du kan köpa online på ett smidigt sätt och vi rekommenderar dig att välja en modell som är fint anpassad till din bil. Kom ihåg att du bör passa på att byta ut alla däck när du ändå är igång, eftersom en bil med bra däck är en välmående och säker bil i övrigt.

Bättre med säkerhet än billigt pris

Tittar vi på grannlandet Norge kan en studie visa att norrmännen tänker mer på säkerhet än på att pressa ner priset på sina däck:

”Bra däck med hög säkerhet är betydligt viktigare än priset när norska bilister väljer däck, visar en ny undersökning. Och kvinnorna är de som är mest intresserade av säkerhet.” läs studien här.

Samtidigt ska man komma ihåg att bra och säkra däck på din bil sänker kostnaderna för service och är bättre för bromsen. Dessutom är det många däck ute på marknaden som inte tål våta vägar. Trots förra årets torka är det mycket som tyder på att det blir en regnigare sommar och det är bättre att vara väl förberedd på alla typer av väder än att försöka höfta sig fram till någon bekväm och billig mellanlösning. Med andra ord: spara aldrig in på säkerheten, speciellt inte när det kommer till dina fälgar och däck.

Ett tips för den som tänker hyra bil utomlands är också att på en finare bil försäkra fälgar och däck.