Lån

Pengar mot guldet

De senaste ekonomiska oroligheterna i världen, nu senast i Europa, gör att många börjar fundera kring hur man egentligen kan skydda sina tillgångar på bästa sätt, i ett värde som är mer stabilt. Valutor och pengar kan ju sjunka drastiskt och är egentligen inte så säkra som man ibland kan tro.

Guldpris är vanligen mer stabilt än valutakurser. Vanligen är det inte bara guldpriset som bestämmer utan även det befintliga skicket på just det guld som man skulle vilja sälja.Guld på våg

Det är idag även möjligt att på ett smidigt sätt få pengar genom att sälja något av de guldföremål man har. Detta kan vara användbart om man har guldföremål hemma som man känner att man inte använder eller helt enkelt bara kan klara sig utan, för att istället få pengar tillbaka. På så sätt kan man få lite extra pengar till reskassan när man ska ut och resa eller spara till något mer långsiktigt. Helt enkelt ta chansen att förverkliga en dröm. Sitt guld ska man alltid se till att sälja för det aktuella guldpriset, där man räknar kronor per gram. Vad man i verkligheten kommer att få betalt för sitt guld kan dock skilja sig åt mellan de olika aktörerna som erbjuder sig att köpa så det lönar sig alltid att kolla runt mellan olika aktörer innan man bestämmer.