Företagande

Lär dig vikten av pengar i tidig ålder

Pengar och ekonomi är något man bör får lära sig värdet av redan från tidig ålder, och också hur det ska hanteras på bästa sätt. Andelen barn som får veckopeng har minskat de senaste åren, och i en tidningsartikel uttryckte sig en skribent såhär om detta:

”Det är att abdikera från rollen som förälder och vägvisare in i vuxenlivet när barnen inte får någon träning alls i att hantera pengar. Hur förväntar sig dessa föräldrar, som inte ger någon regelbunden slant, att barnen ska klara sig när de ska ta ansvar för en egen ekonomi?”

Huruvida detta stämmer eller inte går förstås att diskutera, men det är ett faktum att pengar och ekonomi har stor betydelse i våra liv, så varför inte ”vänja” barnen vid detta redan från tidig ålder? Det kommer han eller hon att ha nytta av i vuxen ålder!

Även om man har koll på ekonomi och pengar måste det ändå erkännas att det kan vara svårt att göra allt själv om man driver ett stort företag. Då kan man ta hjälp av företag som PwC, vars hemsida hittas på http://www.pwc.se, som kan hjälpa till med alltifrån bokslut och årsredovisning till deklarationer och rådgivning i olika ekonomiska frågor.