Privatekonomi

Hjälp med ekonomin

Att ha bra koll på sin ekonomi är alltid en stor utmaning, vare sig man är väldigt matematiskt lagd eller om man helst vill slippa se siffror över huvud taget. Det är trots allt en otroligt viktig del av sitt liv och utan en någorlunda bra ekonomi i alla fall så kan man få många problem, och att hamna i program som till exempel Lyxfällan vill man ju undvika så gott det går! Och allra värst är det för studenter.

Studiemedlen har höjts kraftigt under hela 2000-talet. Men studenter som inte jobbar extra eller får hjälp hemifrån har fortfarande svårt att klara sin ekonomi. 8 584 kronor. Så mycket har maxbeloppet höjts på tio år. I höst är maximalt studiemedel för en heltidsstuderande 40 700 kronor för detta halvår. (Läs resten av den intressanta artikeln här).

Och det kan verkligen vara tufft att få ihop ekonomin, för studerande men också för arbetande. Alla har vi olika förutsättningar och olika mycket utgifter, och även om man kanske tjänar sig i alla fall en liten hacka så kan det vara svårt att ha råd till något annat än bara de absoluta nödvändigheterna. Något som såklart inte är så himla roligt, i alla fall inte i längden! Som tur är så finns det grejer man kan göra för att det ska bli bättre! Ett bra exempel är att arkiverasverige erbjuder arkivering! Något som kan underlätta otroligt mycket för den som har svårt att hålla koll på både det ena och andra, och som känner att en hjälpande hand behövs.