Spartips

Fördelen med Blancolån

I dagens ekonomiska klimat är det allt färre som har möjlighet att lägga ut av egna pengar när det kommer till exempelvis handpenning vid bostadsköp eller andra kanske mer oförutsedda kostnader. Därför har en tydlig ökning av privatlån, de så kallade blancolånen, skett bland privatpersoner landet över.

Det positiva med blancolån är att låntagaren ges möjlighet att ta ett lån utan säkerhet vilket innebär att i princip vem som helst kan ansöka om denna typ av lån. Men det är alltid bra att veta vilken bank som kan ge bäst ränta på ett lån och därför är det viktigt att jämföra och ställa bankerna mot varandra. Dock kan det vara svårt att göra detta själv vilket betyder att det ofta lönar sig att använda sig av en låneförmedlare som utför jämförelsen. Sålunda är ett blancolån hos Advisa värt att överväga när man står i valet och kvalet eftersom denna låneförmedlare jämför upp till 19 banker med en enda kreditupplysning vilket gör att låntagarens kreditvärdighet inte försämras. Vidare är det många som tror att blancolånets ord ”utan säkerhet” syftar till något negativt men sanningen är att detta enbart innebär att man inte behöver lämna något i pant till banken som man behöver vid exempelvis hypotekslån.

Vad är positivt med ett blancolån?

  • Ingen pant – vid erhållande av blancolån behöver låntagaren inte lämna en tillgång som säkerhet till banken så som sin bil eller sin bostad vilket gör att låntagaren inte riskerar att banken går in och tar över dennes tillgångar.
  • Snabb ansökan – det lättaste sättet att ansöka om denna typ av lån är att göra detta direkt på webben hos lånegivaren som oftast lämnar svar efter 24 timmar då ansökan hunnits behandlas av en handläggare.
  • Snabb utbetalning – utbetalning sker vanligtvis i samband med lånesvaret och kan sålunda sättas in på ens konto redan samma dag eller samma vecka beroende på vilken långivare man valt.
  • Möjliggör kontantinsats – ett bolån täcker endast 85 % av den totala kostnaden av en bostad vilket gör att ett blancolån kan användas för att täcka de sista 15 % om man inte skulle ha tillräckligt med pengar sparade för att själv kunna betala.