Lån

Fördelar med att samla dina lån

Det finns många tillfällen i livet då lite extra pengar kan behövas. Oavsett orsak är det vanligt att ha ett antal olika lån, ibland tagna i pressade situationer då du inte riktigt hunnit se över lånevillkoren. Resultatet kan då bli att du har ett antal olika lån från flera aktörer som ska betalas varje månad.

Det går dock att få ned både antalet lån och kostnaden för lånen genom att ha dina lån hos endast en aktör. Genom att samla dina lån här kan du få ett antal fördelar. Ett samlat, större lån istället för flera smålån blir mer attraktivt för en långivare som på grund av en större lånevolym kan ge en lägre ränta. Denna lägre ränta gör att månadskostnaden för lånet sänks så att du kan amortera mer på lånet och därmed bli av med skulden snabbare, alternativt spara undan en buffert så att du framöver kanske inte behöver ta ett extralån. Många små konsumtionslån kan ge en stor skuld i slutändan. Att endast få en faktura för ett enda lån gör att du inte lika lätt missar en betalning. Därmed kan du spara ytterligare pengar genom att slippa fakturaavgifter för varje enskilt smålån och dessutom slipper du de förargliga förseningsavgifternasom ofta är rätt höga när du råkar missa att betala en räkning i tid.

”Att ta ett lån kan vara lätt – men det kan bli orimligt dyrt om du inte tänker dig för”- som det sägs i Expressens artikel.

Sist men inte minst kan det se bättre ut för din kreditvärdighet om du enbart har en långivare och du kan få förmånligare villkor för din övriga ekonomi när du är en mer stabil kund ekonomiskt.