Extrapengar

Extrapengar till sommarkassan

Under sommaren har de flesta av oss en tendens att spendera mer pengar än vi gör under andra perioder på året. Det fenomenet är väl inte jättekonstigt med tanke på att det fina vädret lockar oss att umgås utomhus mer och att det då ofta resulterar i att vi både äter middag och dricker några glas vin på en uteservering på väg hem från arbetet.

Barn äter glassFör många av oss blir dessa spontanmiddagar eller spontana vardagsdrinkar ganska många vilket gör att månadskostnaden självklart ökar. Inte nog med att alla dessa sociala bitar kostar extra, man behöver dessutom ofta köpa lite nya klädesplagg och skor till sommargarderoben. Dessutom vill man göra hitta på i alla fall något lite extra kul eller spännande under sin semester. Ofta är det resor som lockar och även detta kostar självklart en del pengar. Så hur kan man då göra för att få råd med alla sommarens nöjen och äventyr?

Det finns flera poänger med att packa bilen full av saker du inte själv längre behöver för att sälja dem till andra. Du tjänar pengar på att sälja, andra tjänar på att köpa billigt, och naturen tjänar på återvinning.

Men många åker nog också för att det är kul. På marknaderna finns ofta fika och korv. Med fint väder blir det hela som en utflykt.

Genom att följa länken ovan kommer du till hela artikeln om loppmarknader, på DN.se. Att sälja det man inte längre använder, behöver eller vill ha är alltså det perfekta sättet att få in lite extrapengar till sommaren och semestern. Beroende på vad du äger och vill bli av med så kan man tjäna allt från några hundralappar till flera tusentals kronor. Antingen packar du alltså bagageluckan full av saker du inte längre vill ha och ger dig av till närmaste loppmarknad för att sälja allt. Eller så lägger du upp dina saker på annonssidor som till exempel Blocket.se, www.fyndtorget.se eller Tradera.se.