Privatekonomi

Bästa spartipsen 2015

Nytt år betyder för många människor nya möjligheter. Dock inleder vi alltid det nya året med den jobbigaste och tyngsta månaden vilket betyder att vi kastas in att på en gång börja gå igenom vår privatekonomi för att på bästa sätt få en så bra början på året som det bara går. Det finns många bra spartips att tänka på. 

4333629-empty-brown-leather-walletVi har tidigare skrivit om hur du med små medel kan förbättra din ekonomi, och om det tryter så kan du alltid ta ett snabbt lån för att sedan betala tillbaka när du kommit på fötterna igen. När det blir ett nytt år är vi extra alerta på att göra förändringar i våra liv, vilket är positivt. Vad det handlar om är att vi bara inte tappar modet längs vägen.

Räta ut din ekonomi med en buffert

Det finns tusentals olika knep att ta till för att få en bättre trygghet och för att leva ett lite mer ekonomiskt liv. Men det viktigaste är att ha en bra buffert så du står skyddad mot räntehöjningar och oförutsedda utgifter. Enligt många undersökningar så kan man se att det är otroligt många människor som saknar en buffert, vilket gör att man står oskyddad mot livets otrevligheter. 2025 är det viktigt att se över sina pensionsplaceringar då avdragsrätten kommer att sänkas kraftigt. Om du bor i bostadsrätt men ännu inte amorterar är det även av största vikt du gör det. Nu när bolåneräntorna är så otroligt låga är det bra att utnyttja detta och försöka betala av så mycket man kan på sina lån så de sjunker. Detta kan tyckas som att kasta pengarna i sjön men så är det verkligen inte, det är snarare ett beslut som med största sannolikhet kommer att löna sig.